Láss a színfalak mögé!

Láss a színfalak mögé!

Csak akkor van esély a változásra Kőszegen, ha a Fidesz jelöltje ellen egy jelölt indul

 

Minden idők legunalmasabb választása jöhet Kőszegen

img_0558.jpg

fotó: középsuli.hu

Nem túloztam, amikor néhány nappal ezelőtt azt írtam, hogy se kép, se hang Kőszegen a jelenleg regnáló -Básthy Béla- kőszegi polgármester kihívóival kapcsolatban. Igaz, a kampány még csak tegnap kezdődött, de már most ki merem jelenteni: városunkban minden idők legunalmasabb és legsimább önkormányzati választására van kilátás

Jelenleg annyit tudunk, hogy Básthy Bélának egyetlen kihívója akad. A Fidesz szatellit pártjaként is számon tartott Mi Hazánk Giczy Józsefet vezényelte vissza Szombathelyről Kőszegre, hogy elinduljon. És ennyi, vége a felsorolásnak. Ezt szülte Kőszegnek a hiúság és a dilettantizmus házassága. Köszönöm, illetve köszönjük.

Persze nem jelenthető ki biztosan, hogy a napokban nem bukkan majd fel polgármesterjelöltként egy nagyágyú, de erre elég kevés esélyt látok. Bár azt sem zárom ki, hogy Ágh Péterék a 2019-es választásokhoz hasonlóan saját kalapjukból rántanak elő valakit, de ez most veszélyes játék lenne, hiszen Giczy gyengébb jelölt, mint anno én voltam. Ez nem azt jelenti hogy ő rosszabb ember, de sajnos jelöltként jóval esélytelenebb.

 

-rk-

 

Se kép, se hang Kőszegen

 

kami.jpg

a 2019-es polgármesterjelöltek

 

Egyelőre a kutya vacsorájánál is nagyobb a bizonytalanság a 2024-es kőszegi önkormányzati választások kapcsán. Szombaton indul a kampányidőszak, de Básthy Bélán kívül polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket sem láttunk hivatalosan bejelenteni.

A nyugat.hu szerint a Mi Hazánk Giczy Józsefet indítja polgármesterjelöltként Kőszegen, de azt nem tudjuk, ez mennyire vehető komolyan, hiszen  Giczy-t korábban szombathelyi karrier befutására száműzték Toroczkaiék.

Jelenleg csak a sötétben tapogatóznak a kőszegi választópolgárok, arról sincs még információ, hogy városának sorsával 2019-ben elégedetlen kormányhivatalnok (Dr. Dolgos Zsanett) újra indul-e a kitüntető posztért. Kérdés: 2019-hez képest a jelenlegi rendszerben mennyire bírálhatja valaki kenyéradó gazdáját, a NER-t.

Én úgy látom, nincs megoldás, hamarosan fel kell sétálnom a Kálváriára.

Önkormányzati választások 2024.

img_0540.jpg

Az elmúlt hetekben olyan sokan kérdeztetek a júniusi önkormányzati választásokkal kapcsolatban, hogy úgy döntöttem -a korábban jól bevált formában- a www.rabakalman74.blog.hu felületén teszem közkincsé a jövőre vonatkozó politikai terveimet, illetve a jelenlegi magyar politikai helyzetről alkotott véleményemet.

A legtöbb kérdés arra vonatkozik: indulok-e bármilyen formában az EP- választásokkal egybekötött önkormányzati választásokon. A legtöbbször úgy nyilatkoztam, nem tervezem, hogy újra megméretem magamat, ráadásul a NER-rel szemben induló jelenlegi ellenzéki felhozatal sem jelent számomra alternatívát. (Gondolom, ez az állapot kölcsönös.) 

Ennek ellenére úgy gondolom, a 17 éves politikai pályafutásom, valamint a 14 éves képviselői munkásságom nem érhet véget 2024. június 9-én. A részletekről folyamatosan beszámolok, a felmerülő kérdésekre pedig természetesen válaszolok.

 

-rk-

 

süti beállítások módosítása